Winkelen in de Zaanstreek

Gezellig een dagje winkelen, maar geen zin in de overvolle stadscentra van de grote steden? Dan moet u zeker eens overwegen een dagje te komen winkelen in de gezellige Zaanstreek, waar u een uitgebreid aanbod winkels vindt. Of u nu op zoek bent naar een leuk kledingstuk of die ene knusse bank, het winkelaanbod in de Zaanstreek is zeer divers en uitgebreid, waardoor een ieder wel iets van zijn of haar gading kan vinden.

Van modern tot ambachtelijk

De Zaanstreek, gelegen in het hart van Noord-Holland, midden in typisch Hollands landschap biedt voldoende vertier om een er een gezellig dagje te gaan shoppen. De Zaanstreek is makkelijk bereikbaar per trein of met de auto (er zijn voldoende parkeerplaatsen). Van grote en moderne winkels, een uitgebreid woonboulevard, waar men ook Loods 5 als meest bekende woonwinkel van heel Nederland vindt, het Hermitage Winkelcentrum tot het genieten van alle ambachtelijke winkeltjes, waaronder bakkerijen en de plaatselijke pottenbakkerij.

Koopzondagen

Wie doordeweeks of op zaterdag geen tijd of zin heeft om te winkelen, kan er natuurlijk ook voor kiezen eens op een koopzondag in Zaandam kennis te maken met het uitgebreide aanbod winkels. Vanuit Zaandam kunt u heel gemakkelijk naar het op steenworp afstand gelegen Amsterdam of Haarlem gaan, om aldaar eveneens te genieten van de koopzondagen, terwijl u tussentijds eerst geniet van een lekker hapje en drankje.

Eten en drinken

De Zaanstreek staat bekend om allerlei lekker eten en drinken, waaronder de Verkadekoekjes en het overbekende Duyvis. Een dagje winkelen maakt hongerig en deze honger kunt u heel gemakkelijk stillen in een van de talloze faciliteiten die eveneens in de directe nabijheid van de verschillende winkels te vinden zijn. De keuze is ruim: van een uitgebreid menu in een restaurant tot een hapje dat u nuttigt in de kroeg, de keuze is geheel aan u.

Toerisme

Comments are closed.