Veilig maar vooral leuk fietsen in Zaanstad

fietsen in de natuurVeiligheid

In Zaanstad wordt rekening gehouden met fietsers. Het kunnen er nogal veel zijn, vooral wanneer het vakantietijd is en er toeristen naar Zaanstad komen. Zowel vanuit eigen land als internationaal. Maar ook uit de eigen streek komen veel fietsliefhebbers. Bovendien is het hier leuk maar ook veilig om te fietsen!

Dankzij de ontwikkelingen binnen de infrastructuur worden er steeds meer rotondes aangelegd. Daarnaast zijn er de verkeersdrempels die maken dat het snelverkeer rustiger aan doet. Op veel rotondes hebben de fietsers voorrang, wat het allemaal prettig maakt om flink de vaart erin te hebben.

Snelfietsroute

Tussen Zaandam en Amsterdam is een snelroute aangelegd, waar grotendeels gebruik is gemaakt van vrijliggend fietspad. Dit is wel zo welkom, vooral wanneer men op een e-bike rijdt. De laatste tijd zijn deze fietsen steeds meer in omloop, waarbij vooral het gemak bij bijvoorbeeld veel wind een rol speelt.

De snelfietsroute biedt een fietsroute van circa 10 kilometer lang. Hierbij is vanzelfsprekend rekening gehouden met interessante details, zoals een fietsroute langs het Coentunnelcircuit en de Noorder IJplas, maar ook het gebruik van de gratis NDSM-pont bij Amsterdam-Noord.

 

Toerisme , , , ,

Comments are closed.