Varen in de Zaanstreek

9494684423_79c604e1e7_oEen andere manier om de Zaanstreek te ontdekken is vanaf het water, het verrassende en afwisselende landschap maakt dit tot een leuke belevenis welke geschikt is voor iedere doelgroep. Voor jonge en actieve mensen bestaat er de mogelijkheid om de Zaanstreek te ontdekken in een kajak of kano. Voor langere tochten is het mogelijk om in een gemotoriseerde boot een route te varen.

Bootverhuur
Wie zelf niet de beschikking heeft over een boot, kan er een huren bij een van de vele verhuurbedrijven in de regio. Het is mogelijk om een motorboot te huren, maar ook een kajak of een roeiboot of zeilboot behoort tot de mogelijkheden.

Vaarroute
Op internet zijn verschillende watersportkaarten te downloaden. Op deze watersportkaarten staat aangegeven welke routes er gevaren kunnen worden en waar eventuele verhuurbedrijven, horecamogelijkheden aan het water en jachthavens et cetera te vinden zijn. Verhuurbedrijven hebben ook verschillende kaarten in huis waarop mogelijkheden tot het varen van bepaalde routes staat aangegeven.

Even uitpuffen onderweg
Het nuttigen van een hapje en drankje tijdens het maken van de vaartocht is op veel plaatsen langs de route mogelijk. Er zijn een aantal restaurants direct aan het water gesitueerd. Even aanmeren voor een verfrissing om vervolgens de route te vervolgen.

Geen categorie

Comments are closed.