Met de kaplaarzen op vakantie

boerenHet dauw staat nog op het weiland als je ’s morgens wakker wordt. De haan begint te kraaien en de koeien zijn al aan het grazen. Het is heerlijk wakker worden midden in de natuur.

Rust en ruimte

Het verblijf op een boerencamping wint steeds meer aan populariteit. Even ontsnappen aan het gejaagde en hectische leven van alledag in het groen tussen de dieren. Geen drukke camping met grote zwembaden, krappe staanplaatsen en luidruchtige disco maar rust en ruimte.

Keuze genoeg

Er zijn tegenwoordig veel boeren die hun land openstellen voor kampeerders en de keuze is dan ook groot. De boerencampings hebben een beperkt aantal staanplaatsen en zijn veelal voorzien van noodzakelijke voorzieningen zoals toiletten, douches en electriciteitsvoorzieningen. Er zijn staanplaatsen voor een tent en caravan. Kampeerders kunnen wandelen, fietsen en de boer meehelpen.

Ik ga op vakantie en ik neem mee..

Waar je op een gewone camping vaak al voldoende hebt aan je zwembroek en zomerkleren geldt dit niet voor een boerencamping. Omdat het doel van een boerencamping is om, naast te genieten van rust en ruimte, het boerenleven te ervaren kun je natuurlijk niet op vakantie gaan zonder een paar stevige laarzen.

Ook een makkelijk zittende tuinbroek of een overall van Tuinbroeken-overalls.nl zijn een must, aangezien je de boer vast wil helpen met het voeren van de dieren en andere klusjes. Vanuit hygiënisch oogpunt is het daarnaast altijd raadzaam om handzeep mee te nemen, aangezien je in contact komt met de dieren van de boerderij. Tot slot is een goed boek ook een aanrader, om ’s avonds lekker in de buitenlucht te kunnen lezen.

Wil je terug naar de natuur, ga dan een weekje genieten van het boerenleven en kamperen bij de boer.

 

Afbeelding boerencamping

Toerisme , , ,

Comments are closed.