De oorsprong van Albert Heijn

Van kruidenier tot supermarktketenahlogo

Wie kent het niet van vroeger: miniatuur verpakkingen van je favoriete supermarkt om de hoek? Vooral het spelen met de kassa en plastic muntjes was toch een waar genot? In de kruidenierswinkel van Albert Heijn aan de Zaanse Schans kunt u dit in een iets groter geheel opnieuw ervaren. Sterker nog: een kassa bestond in 1887, het jaar van oorsprong, nog niet eens!

Nadat in dat jaar de heer Heijn op 21-jarige leeftijd de winkel van zijn ouders overnam, is er ontzettend veel veranderd. De meeste veranderingen zijn te zien in deze indrukwekkende museumwinkel. U vindt er onder andere de koopwaar terug die u alleen van voorheen zal kennen: zoethout, kandij, los tabak, granen, gort en zelf gebrande koffie.

Nog altijd herkenbaar

Inmiddels kent Albert Heijn veel verschillende filialen, door heel Nederland verspreid. Het is bijna ondenkbaar dat deze winkelketen ooit begonnen is als kleine kruidenier. U moet het echt ervaren hebben om ook de oorsprong van uw favoriete supermarkt te hebben gezien. Voor kinderen is bijvoorbeeld de koperen weegschaal leuk om te bewonderen.

De museumwinkel wordt al enige jaren gerund door meer dan 15 vrijwilligers, in het vroegere woonhuis is sinds 2006 een koffiecorner gevestigd. En ook hier wordt, vanzelfsprekend, de eigen gebrande koffie van Albert Heijn, met de naam Perla, geschonken. Perla koffie is inmiddels het tweede grote merk, na Douwe Egberts, dat in Nederland wordt verkocht, maar alleen bij de verkooppunten van AH.

Bedrijven ,

Comments are closed.