Boeren in de Zaanstreek

boerenVers van het land, dan zijn groenten het allerlekkerste. In de Zaanstreek worden veel verschillende verse producten verbouwd en gemaakt. Vooral de melk en romige kazen worden geroemd, maar er wordt natuurlijk in de Zaanstreek veel meer gemaakt dan alleen zuivel.

Gekookt of voor frietjes
Zo vind je in de Zaanstreek veel aardappelboeren. Aardappels zijn echt niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. We houden ervan om ze te koken, poffen, stampen, bakken en te pureren. Goede aardappelen gaan rechtstreeks vanuit de grond naar de fabriek om verpakt te worden en hun weg te vinden naar de keuken.

Lekker zoet
Een andere Zaanse specialiteit zijn suikerbieten. De suikerbiet wordt gebruikt om suiker van te maken voor in de koffie bijvoorbeeld of om mee te koken. Verse bieten zijn natuurlijk het beste om te kunnen verwerken in de fabriek.

Lekker koel
En wat dacht je van heerlijk knapperige groente, zo vers van het land… hmm! Maar als je als boer aan de slag wilt en verse producten wilt verkopen, dan moet je deze wel goed houden totdat ze worden verkocht of opgehaald voor verwerking. Dan kun je best een koelcel gebruiken. Een koelcel kan erg prijzig zijn, daarom is het beter om een koelcel voor landproducten te huren. Dat scheelt ook rompslomp wat onderhoud betreft, want wanneer je een koelcel huurt, wordt het onderhoud vanuit je huurcontract geregeld. Kun jij lekker doen waar je goed in bent: lekkere groente telen!

Bedrijven

Comments are closed.