Bijzondere parken in Zaandam

Vlakbij het centrum

Zaanstad staat er om bekend de bevolking te voorzien van een van de meest uitgesproken combinaties van straatstenen en groenvoorziening. Hier spelen kinderen, wat zowel door middel van speeltoestellen op straatstenen te zien is als bijzonder vermaak in parken en ander groen.

Vlakbij het centrum bevindt zich het Volkspark. In het Volkspark werd al enige jaren Koninginnedag gevierd, sinds 2015 wordt dit Koningsdag. Het Volkspark vormt samen met het Koogerpark in Zaandijk de perfecte combinatie voor onder andere de jaarlijkse Spellenkermis.

Bijzondere tuinen bij elkaar in een parkPark-hek

In het Zuidoosten van Zaandam ligt het Darwinpark. Dit park heeft onder andere een eigen natuurmuseum, genaamd het E. Heimans. Dit educatief museum wordt veelal bezocht door kinderen en is, behalve tijdens de zomervakantie, geopend gedurende schoolvakanties.

Verder bevinden zich in dit park een heus amfitheater, een labyrint en diverse kunstwerken. Een ander zeer bijzonder fenomeen in het Darwinpark zijn de 4 verschillende tuinen, namelijk: de Bostuin, de Watertuin, de Grastuin en de Moerastuin. Voor de ware natuurliefhebber een aanrader.

Toerisme , , , , , ,

Comments are closed.