Bereikbaarheid Zaanstad

Met de treinVIRM6

Zaanstad is vanuit meerdere plaatsen uitstekend te bereiken. Zo is er in elk geval al een goede verbinding met Amsterdam. In de richting Uitgeest gaat er zowel een trein verder door tot Alkmaar en uiteindelijk Hoorn, maar er rijden op dit traject ook kortere treinen, die Uitgeest als eindstation hebben. De betreffende trein stopt onder andere bij de tussenliggende stations van Koog Bloemwijk en Koog Zaandijk.

In de richting van Hoofddorp rijdt er elk half uur een sprinter, die ook nog stopt in Amsterdam Sloterdijk. Ook rijdt er zeer frequent een intercity rechtstreeks in de richting van Nijmegen, die tussenliggende stations zoals Amsterdam, Utrecht en Arnhem aandoet. Om station Hoorn te bereiken is er, naast de trein richting Alkmaar, nog een traject, namelijk via Purmerend.

Met de busGVB_Bus_Citaro

Bijna vanzelfsprekend zijn er met de bus meerdere mogelijkheden van bereikbaarheid dan met de trein. Reis je bijvoorbeeld met bus 92 in de richting van Amsterdam, dan heb je al een fantastisch toeristische route. Je komt dan namelijk door het dorpje Oostzaan en vervolgens door het landelijke Landsmeer.

Wil je vanuit Zaandam met de bus naar het Wormer- en Jisperveld, dan kun je met bus 69 vanaf station Zaandam of station Koog-Zaandijk reizen. De Poelboerderij waar je informatie vindt over verschillende vaartochten in dit prachtige veenweidegebied, ligt op loopafstand van het station Wormerveer. Let er wel even op dat je bus 69 richting Assendelft neemt.

Toerisme , ,

Comments are closed.