Al eens gedacht aan een vaartochtje door het Wormer- en Jisperveld?

Houdt u van stilte, natuur en tegelijkertijd ontdekken en avontuur? Wilt u eens andere vogelsoorten leren kennen? En wat dacht u van de verschillende grondsoorten in het water? Tussen de Wormer, Purmerend en Zaandam ligt het Wormer- en Jisperveld. Dit veenweidegebied levert gegarandeerd verrassingen op! Of kent u alle vogelsoorten die in Noord-Holland voorkomen al?

Eilandjes

Wanneer u vaker vaart in natuurrijk gebied, bent u vast weleens eilandjes in het water tegengekomen. Vooral bij natuur waar de mensen het aan het toeval overlaten. En dat is het geval bij het Wormer- en Jisperveld. De natuur is hier echt in beweging. Heeft u even daarvoor nog een eilandje in het water ontdekt, dan kan dit een paar uur later alweer kleiner zijn geworden. Of het is helemaal naar de bodem gezakt.

In dit waardevolle natuurgebied komt laagveen voor. Aangezien dit een zo bijzondere grondsoort is, subsidieert de Europese Unie alle gebieden die deze grondsoort bevatten. Hierdoor wordt de leefomgeving van unieke diersoorten en bijzondere plantensoorten gespaard. Ook al is het ooit zo uit zichzelf ontstaan; de natuur in deze hoedanigheid dient beschermd te worden.

Toerisme

De mogelijkheden om in het Wormer- en Jisperveld te verblijven zijn gericht op varen en picknicken. Er is een kanoroute uitgestippeld voor rond Zaandam, waar het meenemen van een verrekijker zeker geen overbodige luxe is.

Samen met een gids kunt u mee met een vaartochtje. U wordt meegenomen in een zeer bijzondere sfeer; deze gidsen leggen hun ziel en zaligheid in dit unieke veld en vertellen er maar al te graag over. Meld u maar eens aan, dan zult u het vanzelf ervaren!

 

Toerisme , ,

Comments are closed.