De geschiedenis van een oud schoolgebouw

De Juliana van Stolbergschool, een gebouw met geschiedenis.

Het was de nieuwe meisjesvakschool in Zaandam en werd geopend op 24 april 1957. De school was vernoemd naar “ons aller vrouwe moeder” Juliana van Stolberg, de moeder van Prins Willem van Oranje en de peetmoeder van Koningin Juliana. Je kreeg hier les in onder andere koken, strijken, naaien en omgangsvormen.

Tijden veranderen
In de loop der tijd heeft het gebouw aan de Nicolaes Maesstraat verschillende namen gehad. Zo waren hier lange tijd het Damland College en het Regio College gevestigd en ook heeft het vele jaren leeggestaan. In 2009 is het gebouw aangekocht door een projectontwikkelaar om er een bedrijfsverzamelpand van te maken. Het gebouw draagt nu de naam De Juliana en huisvest een bonte verzameling van bedrijfjes.

Deel uit maken van de geschiedenis
In dit mooie gebouw kunt u terecht voor meditatie- en yogalessen, afslank begeleiding, u kunt er intuïtief schilderen en uw scheiding goed regelen. Als u advies nodig heeft bij uw bedrijfsvoering of op zoek bent naar een advocaat bent u hier ook op het juiste adres. Laten we vooral de mooie Juliana zaal niet vergeten, waar u kunt vergaderen, een bedrijfsborrel kunt houden of een workshop kunt geven.

Het is goed om te zien dat een gebouw met zo’n rijke historie niet ten prooi is gevallen aan de tand des tijds, maar mee is gegaan met zijn tijd en toch zijn oude charme heeft behouden. Wilt u ook deel uit maken van zijn geschiedenis, dan kan ik u vertellen dat er nog steeds ruimtes verhuurd worden!

Wonen

Comments are closed.